3 VEELVOORKOMENDE VERFPROBLEMEN EN HOE ZE AAN TE PAKKEN

 

 

INTRO

 

Schilderen lijkt eenvoudig. Maar u moet zich realiseren,
van het moment die pot verf opengaat, dat er heel wat dingen kunnen mislopen.
Voor een goede uitvoering is er heel wat technische kennis en vakkundigheid verreist.
Wil je een proper, net, en langdurig resultaat na de realisatie van de schilderwerken? Let dan heel goed op bij volgende punten: Hier loopt het veelal fout.

AFBLADDERENDE VERF

 

1. AFBLADDERENDE VERF

Heeft u een wand met afbladderende verf? Dit is altijd het gevolg van een slechte onder­grond:

Dit kan veroorzaakt worden door overgebleven schuurstof, een brokkelige ondergrond, vet en dergelijke meer. Bijvoorbeeld vocht dat gevangen zit onder een verflaag.
Er is hier helaas maar 1 goede oplossing voor, dit is alles ervan halen en het schilderwerk volledig opnieuw beginnen. Retouches zijn hier absoluut geen uitkomst.

VISSENOGEN IN DE VERF

 

2. VISSENOGEN IN DE VERF

 

Vissenogen ontstaan op plaatsen in het verfoppervlak waar de verf wegtrekt, zodat er plaatsen zonder verf, en alzo, zonder dekking, ontstaan. het resultaat lijkt op een muur met kraters, een maanlandschap.
De oorzaak hiervan is de ondergrond: een vorm van vet, of vernis misschien zelf silicone, zorgt dat de verf niet kan hechten aan de ondergrond, en dus wegtrekt. Dit creëert de oneven grootte van deze mini-kraters op de wand.
De oplossing – opnieuw beginnen: Er zijn verschillende manieren om te schuren, bijvoorbeeld met warm water en detergent. Let gewoon altijd op dezelfde dingen: genoeg schuurstof verwijderen , en eventueel stoppen tijdens het schuren om het werkstuk te ontvetten.
Schuur dus alles af eens het volledig uitgehard is. Gebruik tijdens het schuren een ontvetter, spoel na het schuren alles grondig af. Laat dit alles netjes uitdrogen en schilder alles opnieuw

BARSTEN IN DE VERF

 

3. BARSTEN IN DE VERF

De voornaamste oorzaak van barsten in de verf is meestal dat er een onverdunde verflaag werd aangebracht op een oneven ondergrond. Met andere woorden, er werd niet evenwichtig en gebalanceerd geschilderd. Bijvoorbeeld met een verfborstel werken  vergroot de kans op dikke verflagen te krijgen.
Een professionele schilder werkt altijd in verschillende lagen, niet alleen voor een beter resultaat, maar ook voor een betere controle en consistentie over het te verven product en de verf zelf.
Los hiervan krijg je door gelaagdheid meer kleurdiepte.

De oplossing: Bij diepe barsten is herbeginnen de enige oplossing. Schuur de gebarsten verflaag weg of haal het overschilderde behang weg

BESLUIT

 

Schilderen is duidelijk niet zo eenvoudig als het lijkt.
Bijvoorbeeld waarom het gebruiken van verschillende lagen? Kleurdiepte en kwalitatieve afwerking (krasvastheid) worden bereikt.
Als je dus niet goed weet wat te doen laat je die emmer verf dus maar beter dicht..


STRALEND
WIT
?

JOUW OFFERTE ►