MARMER & KALK - EEN MODERNE UITSTRALING

Marmer is een prachtig en duurzaam materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de bouwkunde en kunst. Het is sterk, hittebestendig en kan een luxueuze uitstraling geven aan elk interieur. Een nieuwe trend in de interieur-wereld is het gebruik van een techniek waarbij marmer met kalk wordt gemengd om een natuurlijke en eco-vriendelijke oplossing te bieden voor het renoveren van jouw interieur.

CO2 UITSTOOT VERMINDEREN

Een van de belangrijkste voordelen van deze techniek is dat het gebruik van kalk in plaats van synthetische materialen helpt om de CO2-uitstoot te verminderen. Kalksteen is een natuurlijk materiaal dat in overvloed beschikbaar is en niet hoeft te worden geproduceerd, wat betekent dat er minder energie nodig is om het te maken. Bovendien is kalk ook volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het minder bijdraagt aan de afvalproblematiek.

CREËRT EEN KLASSIEKE UITSTRALING

Een ander voordeel van de marmer-kalktechniek is dat het een klassieke uitstraling geeft die al decennialang in de schilderkunst en bouwkunde wordt toegepast. Marmerpoeder wordt al eeuwenlang gebruikt als bindmiddel voor verf en als basis voor pleisters en mortels. De toevoeging van marmerpoeder geeft de kalkverf een unieke uitstraling en maakt het oppervlak glad en glanzend.

FLEXIBEL IN GEBRUIK & TOEPASSING

Een ander voordeel van deze techniek is dat het marmer-kalkmengsel zeer flexibel is en daardoor goed kan worden aangebracht op verschillende oppervlakken. Het is ideaal voor het bedekken van bestaande muren, plafonds en vloeren, waardoor je het uiterlijk van jouw interieur volledig kunt veranderen zonder al te veel breek- en sloopwerk.

EEN KWALTITATIEVE, MODERNE LOOK

Wanneer je kiest voor een marmer-kalkmengsel, profiteer je ook van de natuurlijke uitstraling die het materiaal geeft. De subtiele aderen en textuur van het marmer zorgen voor een unieke, organische look die jouw interieur een geheel nieuwe dimensie geeft. Bovendien zijn er veel verschillende kleuren en patronen beschikbaar, waardoor je volledige controle hebt over het uiterlijk van de afgewerkte oppervlakken.

Als je op zoek bent naar een duurzame en esthetisch aantrekkelijke manier om jouw interieur te renoveren, overweeg dan zeker de marmer-kalkmengtechniek. Het is niet alleen een milieuvriendelijke optie, maar het biedt ook een natuurlijke uitstraling die perfect past bij moderne interieurtrends.

DUURZAAM
RENOVEREN?

JOUW OFFERTE ►