HET MOODBOARD - HOE / WAT / WAAROM

HET VASTSTELLEN VAN JOUW ULTIEME KLEUREN- EN MATERIALEN PAKKET

Iets abstracts proberen te omschrijven zoals een als een gevoel of stemming kan veelal als een oefening in frustratie uitdraaien.

Hoe roep je jouw juiste stemming en keuze op als je alleen woorden gebruikt?
Om deze reden wenden professionele ontwerpers zich tot moodboards – een verzameling afbeeldingen, texturen, beschrijvingswoorden, typografie  en kleurenpaletten. Ook bekend als een inspiratiebord, kunnen moodboards u helpen ideeën en inspiratie voor een project te verzamelen en uw pitch sneller van de grond te krijgen. Stemmingsborden, vooral digitale, zijn absoluut leuk om te maken, maar kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn.

STAP 1 – GEBRUIK JOUW LEEFOMGEVING

Jouw leefomgeving zelf verteld meestal veel over jezelf, jouw eigen smaak en stijl.
Waar woon je, landelijk, stedelijk? Met wat voor auto rijdt je, Een rode of een zwarte?
Hoe is jouw woonst geschilderd, kleurrijk, minimalistisch, is er houtwerk aanwezig?
Is jouw buitengevel baksteen met of zonder verf, gekaleid, of heb je een houten gevel..?

Analyseer de keuzes die je reeds maakte in jouw verleden inzage kleur en stijl, en neem er jouw favoriete keuzes uit. Dit kan variëren van gordijnstoffen, raamkozijn-kleuren  tot meubilair etc.. Analyseer jouw algemene interieur vormgeving.
De stoffen en materialen, kleurkeuzen en toegepaste parket structuren tot muurverven, geschilderd meubilair etc. Maak hier een foto van of vraag de fabrikant om een sample. En leg deze even aan de kant.

buyse paintings interieo ronse oudenaarde merelbeke gent

STAP 2 – JOUW PERSOONLIJKE LEEFSTIJL

Blader door jouw favoriete tijdschriften, catalogi, kleren en stoffen. Kijk naar de combinaties en materialen gebruikt in bijvoorbeeld designmeubilair, klerenwinkels en bv. interieurwinkels die je inspireren.

Zoek in jouw woning naar afbeeldingen, illustraties en elementen die je door te tijd heen reeds verzamelde. Laat jouw inspiratie jouw leiden tot de ultieme kleurencombinatie. Dit kan heel gevarieerd zijn, van een foto van een groen tapijt, tot een bepaald boomblad. Laat jouw gevoel spreken.

STAP 3 – FINALISEER JOUW MOODBOARD

Neem de door jouw gemaakte selectie in de hand, en leg de elementen die qua kleur en en/of materiaalkeuze bij elkaar passen, samen.

Groepeer zo jouw verzamelde objecten in enkele groepen. Hierna neem je een ondergrond om jouw moodboard op te maken, het is aan te raden om met een wit geschilderde en vlakke ondergrond te beginnen.

Neem schaar en papier/lijm, of verf, en begin nu jouw ultieme groepjes bij elkaar te combineren op de eerder vermeld wit geschilderde ondergrond. En laat jouw creativiteit maar los! De fijnere samples zoals behang, tijdschriften kleurenkaarten eerst, en hierna de grovere texturen zoals gordijnstoffen, steentjes, takjes, of andere natuurelementen.

En maak jouw ultieme droom compositie!

(Je kan ook een foto nemen van alle objecten en hiermee een digitaal moodboard maken.)

ALLES AFGEROND?

Tevreden of ontevreden met jouw resultaat: Het maakt niet uit!

Contacteer jouw lokale schilder om met zijn/haar vakkennis aan de hand van jouw moodboard het ultieme kleuren en materialen-pakket samen te stellen voor het interieur en/of exterieur van jouw woonst!

 

Jouw kleuradvies op maat?

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR