BEHANGPAPIER: THE COMEBACK

Behang in keuken, living en slaapkamer

Interieur speciaalzaken, architecten en celeb’s kunnen het bevestigen: behangpapier is terug een hit. Van echt kristallen behangpapier voor royalty, tot een creative wall covering HD foto.  Behang is helemaal terug van weggeweest!
Behangpapier is terug in opmars. In alle mogelijke materialen, motieven, kleuren en stoffen. Dit dankzij een creatieve geestdrift voor renovatie van ontwerpers in de bouw en interieur industrie en hun gebruik van nieuwe designs en creatieve technieken. Team Buyse is altijd op de hoogte van deze nieuwe trends, Buyse is zelfs Swarovski gecertificeerd, want met kristallen behangpapier, wil je geen fouten maken.. 

OPNIEUW BEHANGEN!

Twijfel jij nog tussen behangen, verven of een witte pleister?
Als je de hippe trends wil volgen, kies dan voor behang, maar, voor een accentmuur.

Over behang, van waar komt behangpapier:

Behangpapier bestaat reeds vele eeuwen maar vond zijn oorsprong in China meer dan 2000 jaren geleden,  deed hierna zijn intrede bij de toen hippe Franse aristocratie in de 17de en 18de eeuw en bleef sindsdien evolueren: Behangpapier werd toen zelfs veelal handgeschilderd.

Bij het uiteindelijke ontwikkelen van papierrollen begon de intrede van het behangpapier voor het bredere, grote westerse publiek. Na de 2de wereld oorlog ontstond er een boost die duurde tot in de jaren 1980. Het was een must voor alle interieurliefhebbers.

HET KEERPUNT

Toen kwam er een groot keerpunt in smaak. Minimalisme was in de opmars en creëerde een grote populariteit voor verf. Dit aangezien verf beter paste in de Bauhaus stijl sobere, minimalistische en strakkere interieurs die intrede namen in de jaren 80′.

Het einde van het behangpapier, het grote doemscenario, werd zelfs voorspeld. Te snel zo bleek als we hier nu op terugblikken.
In authentieke, klassieke interieurs bleef behangpapier altijd populair.
En toen, enkele jaren terug, dook behang weer op in de interieur industrie en bouw industrie.

BEHANGPAPIER VS VERF

Behangpapier is terug in de mode, niet om praktische redenen, wel om esthetische.
Het esthetisch aspect van  geometrische vormen, zware motieven, dede kleuren en paisley motieven. Er zijn moderne technieken om te bhenagen in verticaal of horizontale banden. Kleuren en patronen zijn eindeloos en zeer divers. Er wordt gewerkt in verschillende motieven en verschillende panelen.
Behangpapier-verf combineren is zeer populair. De accentmuur wordt evenveel in woningen als handelszaken etc toegepast. Hierbij wordt bijvoorbeeld slechts één muur geschilderd of behangen. Extravagante tekeningen op het behang contrasteren vaak met effen muren. Een groot motief doet een grote muren klein lijken, en visa versa. Een donkere ruimte met een licht kleuraccent is opeens warm of een verticaal georiënteerd patroon verhoogt de ruimte. Op technisch vlak is er de komst van het vernisbehang, het non-woven textiel, en de stickers.

TECHNISCHE ASPECTEN

Creativiteit in de materialen en diverse ontwerpen speelt een zeer grote rol bij de terugkomst en populariteit van hedendaags behangpapier. Hiernaast zijn er zeer technische innovaties, waardoor het gebruik, de toepassing en diversiteit vergrootte.

Jouw behang op maat?

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR