KWALITEITSVERF - JOUW INVESTERING WAARD?

BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

IS JOUW INTERIEUR AAN EEN OPKNAPBEURT TOE?

Met een juiste kleur op je muren, plafond of vloeren geef je jouw interieur meteen meer ruimte of een nieuwe flair.
Maar is het effectief beter om te investeren in een kwaliteitsverf of ben je evengoed af met een een budget-vriendelijke verf?

EEN FRISSE NIEUWE KLEUR IN HUIS?

Een mooi en verfijnd verfresultaat hangt af van enkele cruciale factoren:

 • De uitvoerende hand, die alle volgende stappen professioneel kan evalueren met specifieke vakkennis waaronder de volgende stap:
 • De voorbereiding van je ondergrond.
  Is deze vochtig? Is deze stoffig? Effen of oneffen?
  Een goed egaal geplamuurde, afgeschuurde ondergrond die vervolgens is afgewerkt met een primer als basis, is meestal de beste oplossing.
 • Het juiste schildermateriaal
  Materialen aangepast aan de ondergrond en het soort verf. Dit om latere problemen zoals een slechte hechting te vermijden en een optimale rendabiliteit van de uitgevoerde werken te verzorgen.
 • én natuurlijk vanzelfsprekend de kwaliteit van de verf.

BETAALBAARHEID VS KWALITEIT

In deze blog geven wij jou de specifieke informatie over het verschil in gebruik tussen een échte superieure kwaliteitsverf of een budgetvriendelijke verf.

Maar wat zijn de eigenschappen van die kwaliteitsfactor? In wat onderscheidt een kwaliteitsverf zich zeer specifiek ten opzichte van voordeligere verven?

Een van de belangrijkste eigenschappen die de kwaliteit van een verf bepaalt is het soort en de hoeveelheid bindmiddel gebruikt in deze verf. Verder zorgt de kwaliteit bindmiddel in de verf voor een langere levensduur.
Een goedkopere verf daarentegen bevat gewoonlijk weinig bindmiddel, bestaat voornamelijk uit vulstoffen en wordt daardoor poreus. Dat zorgt ervoor dat het werkmodel en raakvlakken goed zichtbaar blijven eenmaal de verf mooi uitgedroogd is.

Een verf van lagere kwaliteit zal ook veel minder titaandioxide bevatten, wat kleurdensiteit en dekkracht niet ten goede zal komen.
Verder is de kleurjuistheid veel groter bij kwaliteitsverf dan de goedkopere varianten en zullen kleurpigmenten van een goedkopere verf een minder geconcentreerd resultaat opleveren.
Kwalitatieve kleurpigmenten zorgen gegarandeerd voor meer diepte in jouw interieur/exterieur.

DE TROEFKAARTEN VAN KLWAITEITSVERF ZIJN DUS:

 • Een grotere en geconcentreerdere dekkracht:
  Met een kwalitatieve verf heb je midner verflagen nodig om een grotere dekkracht van de ondergrond te realiseren.
 • Eenvoudiger onderhoud: Een kwaliteitsverf is beter te onderhouden, net doordat er een kwalitatiever bindmiddel inzit, en een grotere hoeveelheid hiervan wat voor een langere levensduur zorgt.
  De verf is ook minder gevoelig voor schade, krassen, vlekjes en dergelijke.
 • Een optimale hechting: Kwaliteitsverf garandeert de beste hechting mogelijk, zodat het eindresultaat na een tijdje niet loskomt en is dus veel rendabeler niet alleen in gebruik maar ook
  in de ‘long term’.
 • Nette verwerking: Goede verf spat nauwelijks en is eenvoudiger aan te brengen op je muren.

 

TIP!
Er zijn verschillen
in onderhoudbaarheid tussen kwaliteitsverven onderling. Een glanzende verf zal altijd nog beter af te wassen zijn dan een satijnen- of matte verf finish.

BUYSE PAINTINGS buyse paintings 234 houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren 123

BESLUIT?

Zonder enige twijfel heeft het gebruik van kwaliteitsverf dus heel wat voordelen! Je zal er wel iets meer voor betalen, maar je bent zeker van een mooi en duurzamer resultaat.

De kwaliteitsverven van Buyse Paintings bieden een uitstekende bescherming voor elke ondergrond, zowel voor muren als voor hout, om te lakken of te vernissen…  Bijna alle verven zijn verkrijgbaar in een ongezien kleurengamma, en worden persoonlijk door de zaakvoerder gekozen en gecontroleerd.

Ook overtuigd dat kwaliteit zichzelf terugbetaalt? Wij helpen je graag, de juiste en beste, verf kiezen bij Buyse Paintings

TIP!
Ook tussen de kwaliteitsverven zijn er diverse prijsklassen naargelang jou specifieke eisen en doeleinden.
Vraag ons om jouw persoonlijk advies op maat, wij helpen je graag verder.
Neem hier contact op!

Jouw gevel advies op maat?

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR