JOUW GEVEL SCHILDEREN? LEES HIER HOE:

Het schilderen van een buitengevel of buitenmuur is vaak veel minder eenvoudig dan een gewone binnenmuur te (over)schilderen. Vooraleer je begint met het effectieve schilderen van muren/gevels zijn heel wat voorbereidingswerken verreist. Niet zozeer dezelfde standaard voorbereidingen die je neemt wanneer je binnen gaat schilderen.

Neen, dit zijn lichtjes hardere, arbeidsintensievere werkjes:

VOORBEREIDING:

STAP 1
Eerst spuit je de gevel, dat is de te schilderen onderdelen, af met een hoge drukreiniger. Zet deze niet op maximale drukkracht, zodat de straal niet te hard staat.
Het doel hiervan is loszittende onderdelen te verwijderen zodat deze niet worden opgenomen in het nieuwe verfsysteem. 
STAP 2
Maak de gevel volledig mos- en stofvrij. Beide deze componenten, stof en mos, zal goede hechting van de verf aan de muur verhinderen. Dit zou zorgen voor een minder langdurig resultaat en afbrokkelende onderdelen van het nieuwe verfsysteem.
Het mos-vrij maken van de gevel kan je door het mos weg te steken met een steekmes, maar let op, niet alle mossen of schimmels zijn makkelijk te verwijderen! Maak dus zeker gebruikt van allerhande antimos producten die bruikbaar zijn.
Stof afnemen kan je doen door het grondig reinigen met een tuinslang, en een droge borstel.
Je gevel van stof ontdoen kan door de gevel eens grondig schoon te maken met een tuinslang of er met een goede borstel over te gaan. 
Zorg dat er geen putjes of gaatjes in de gevel zitten. Anders kan het zijn dat later de verf op deze plaatsen belletjes zullen vormen door de zon die op de verf schijnt.
Kijk zeker na dat je geen last hebt van vochtige muren! Indien dit het geval is, is het belangrijk dat je dit probleem eerst oplost, zodat de verf niet zal afbladeren.

HET SCHILDEREN:

Na alle voorbereidingswerken grondig te hebben gedaan, kan je beginnen aan het effectieve schilderen: 
Jouw gevel schilderen moet je doen met een speciale verf. Een verf die bestand is tegen alle soorten weersomstandigheden.
Zoals bij het schilderen van bija alle oppervlakten pas je beter ook het gebruik toe van een primer.
Een primer is een voorbereidende verf met hoge hechting-capaciteiten. Deze zorgt ervoor dat het verfsysteem  beter aan de ondergrond gehecht wordt en alzo langer zal vasthouden. Je wilt immers gaan voor een langsurig resultaat.
Na deze primer te laten drogen, kan je beginnen aan het effectieve schilderen in jouw gevel in jouw gekozen kleur. Het is aan te raden om te beginnen bovenaan de dakrand. Je begint met de bovenste lijn gevelstenen. Dit doe je best met een borstel. Gebruik verder deze borstel ook voor plaatsen waar een verfrol moeilijk aankan, zoals hoekjes en uitsparingen in de gevelstructuur. Verder kan je deze ook gebruiken voor fijne afwerking bij raampartijen, deuren en buitenverlichting.
Vervolgens neem je een verfrol en verf je de muur in gelijke, goed verspreide oppervlakten. Rol op het einde alles nog eens verticaal van beneden naar boven voor een optimaal egaal resultaat.  Herhaal ditzelfde proces
 een tweede keer voor optimale dekkracht van de verf en egalisatie van de kleur.

TIPS & TRICKS:

TIP 1.
Verf in een periode waarin het niet te koud maar ook niet te warm is. Onder 6℃ zal de verf niet goed drogen en bij een temperatuur van meer dan 24℃ zal de verf te snel beginnen drogen.
De perfecte temperaturen voor het schilderen van gevels bevindt zich tussen de 17 tot 21 °C.
Een temperatuurniveau dat je in Vlaanderen meestal aantreft tussen mei en oktober..
TIP 2Kies niet voor een donkere kleur, want deze gaan minder lang mee: Hoe donkerder de gevel, des te sneller de gevel opwarmt in de zon met als bijgevolg het sneller afbrokkelen van het gebruikte verfsysteem. 
TIP 3
Wil je jouw woning afwerken door deuren en ramen te schilderen? hiervoor heb je een andere verf nodig, met een andere primer. Vergeet verder ook niet alle niet te schilderen delen, ramen vloeren deuren, af te dekken met tape!

Jouw offerte voor jouw gevel? 

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR