JOUW WONING RENOVEREN? STAND BACK & RELAX

INTRO

 

Van plan om jouw woning te laten renoveren?
Een renovatie is meestel tijd- en materiaal-intensief, en vanzelfsprekend daardoor ook kostelijk.
Je kan heel wat geld besparen door zelf continu een goed overzicht te bewaren, en voor simpele oplossingen te gaan.  Zo kies je natuurlijk ook meer dingen zelf:
de gebruikte materialen voor afwerking, stijl van de woning e.d.  En dat hopelijk zonder meerprijzen en discussies met aannemers na uitvoering..

Hieronder enkele goede tips die Buyse ,door kennis opgebouwd door de jaren heen, altijd aan klanten aanbeveelt:

CREEER & BEHOUDT EEN REALISTISCHE PLANNING 

WAT BETEKENT EEN REALISTISCHE PLANNING

Veelal wordt een allereerste renovatieproject te optimistisch opgesteld door eigenaars en onderaannnemers.
Architecten en vakmannen bestaan met een goede reden:
Doorgaans komen er meer verbouwingswerken kijken dan eerst gedacht en moet je soms zelf volledig herbeginnen.
Om dit te verhinderen is de eerste stap inzage de uit te voeren werken een correcte planning.
Hierom raden wij aan jezelf voor deze inhoudelijke basisstructuur te laten  bijstaan door een architect, vakman, indien gewenst doet Buyse dit natuurlijk ook.
Een belangrijke tip is om dit ook niet helemaal uit handen te geven, maar samen met architect of aannemers een volledige, gedetailleerd overzicht te maken voor alle renovatiewerken die je wilt uitvoeren.
Zo heb je een optimaler en meer realistischer beeld van je project, wat je op termijn budget en tijd zal besparen.

WEES OOK REALISTISCH OVER JE BUDGET

begin jouw renovatie uit te denken met wat rekenwerk: Zet een limiet op kosten van uren en materialen.
Los hiervan zet je best een reservebedrag opzij voor noodsituaties. Een noodsituatie in een verbouwing is meestal tijdsgebonden, maar kan ook structureel zijn, wat je liever niet meemaakt. Ga daarom met gezond verstand opzoek naar de juiste partners en bereken hen in jouw budget: Weeg altijd een aantal offertes tegen elkaar af om meer inzicht te krijgen hieromtrent, zeker bij specialisatiewerken.

KIES VOOR KWALITATIEVE MATERIALEN

Een woning is een ‘long-term’ investering. Dergelijke investeringen neem je meestal ook grondig onder de loep. Maak dus samen met de aannemers en architecten, de juiste materiaalkeuzes. Denk kwaliteit over prijs voor een langdurig resultaat. Laat je bijstaan in deze keuze, maar maak uiteindelijk toch jouw beslissing, anders eindig je niet met jouw persoonlijk gewenste ideeën en concepten. Vraag aannemers dus de oren van het lijf over jouw ideale verf, douchebak badkamer- of terrastegel. Pols naar de slijtvastheid, levensduur en onderhoud van alle te gebruiken materialen. Houdt in het achterhoofd: Een longterm resultaat wordt alleen behaald met longterm materialen.

LAATSTE TIP: STAND BACK & RELAX

Een renovatie kan stresserend zijn, vooral als je  overzicht over de renovatie probeert te behouden terwijl je fulltime- werkt, en een gezin en een druk sociaal leven onderhoudt. Daarom deze laatste tip: Stand back and breathe. Probleem? Buyse lost het op. Daar betaal je ons immers voor, niet?


JOUW RENOVATIE?

JOUW OFFERTE ►