WATERSCHADE IN JOUW HUIS?

buyse paintings lwaterschade water lek

In België zijn er bij ongeveer 18% van de woningen sprake van vochtproblemen: vochtinfiltratie, condensatie, lekkend of opstijgend grondvocht. Waterschade is helaas een blijvend letsel en verdwijnt zeker niet vanzelf. Verder zijn dit omstandigheden die meestal een directe impact hebben op jouw dagelijkse leven en dat van jouw gezin, bv, een lekkend dak.

ANALYSEER DE SITUATIE:

DIVERSE VORMEN VAN WATERSCHADE

Optrekkend vocht
Optrekkend vocht komen meer voor in woningen van vóór 1975. Destijds werden er nog geen waterkerende laag in de muur ingebouwd. Door de afwezigheid van deze waterkerende beschermlaag wordt het grondvocht als een spons door de muren geabsorbeerd.

Er zijn verschillende symptomen, de meest voorkomende zijn zichtbare natte plekken, afbladerende pleister en verf. Ook loskomend of opkrullend behangpapier (pleisterwerk, verf) en beschadigde isolatie zijn reacties van opstijgend vocht.
Condensatievocht
Condensatievocht is de luchtvochtigheid die binnen een woning door het wassen, koken of door regeninslag (bijvoorbeeld een slecht sluitende ramen) voorkomt. Door te weinig ventilatie in het huis stapelt het vocht zich op en vormt plekken. Dit is niet enkele slecht voor je woning, maar ook voor je gezondheid.

Tip: Een goede natuurlijke ventilatie is in de meeste gevallen genoeg om meeste schimmel vorming te vermeiden!

Doorslaand vocht
Doorslaand vocht komt voor uit een slechte afvoer of lek in uw waterleiding,
regenwater dat langs gaatjes de woning binnensijpelt en aan de gevel teert,
of scheuren in de keldervloer veroorzaakt.

Dit kan een voedingsbodem vormen voor de groei van algen, en sommige schimmels die zich kunnen verder manifesteren in o.a. in hout.

BESLUIT

Waterschade, een klein lek, enkele vochtplekken, blijvende condensatie in jouw veranda het maakt niet uit. Zoals je uit bovenstaande opsomming kan afleiden, is het beter het probleem bij de bron aan te pakken. Daarom is er specialisatie vereist, of het nu om leidingen of schilderwerken gaat.

Bij Buyse Paintings hebben we hier reeds jarenlange ervaring mee!

Jouw advies op maat?

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR