WATERVASTE STUCCO: TADELAKT

DE ORIGINE

Tadelakt is een waterdicht gipsoppervlak, in de Marokkaanse architectuur wordt dit reeds honderden jaren gebruikt om baden, gootstenen, watervaten, binnen- en buitenmuren, plafonds, daken en vloeren te maken.

Meer specifiek bestaat Tadelakt uit een kalkpleister, die wordt geramd, gepolijst en hierna met zeep is behandeld om het waterdicht en waterafstotend te maken.
Het kan een glanzende of matte afwerking hebben.

IN DETAIL : DE AFWERKING

Tadelakt kan voor een grote, zeer diverse waaier aan toepassingen worden toegepast in moderne hedendaagse architectuur:
Zo kan dit product bijvoorbeeld optimaal benut worden in vochtige ruimten zoals badkamer, douche, sauna, bubbelbaden, zwembaden etc. Maar ook voor een accentmuur in jouw interieur, zoals je kan zien op onderstaande foto:

PRAKTISCH:

Tadelakt is arbeidsintensief om te installeren, maar duurzaam.  De uitvoering hiervan, van correct waterdicht aan te brengen tot egalisatie, is een niche opzich.
Het is een zeldzaam product in die zin dat het echt door de vakman met ervaring moet worden aangebracht. Zeker bij het toepassen hiervan in vochtige ruimten. Tadelakt wordt dan ook binnen het bouwvak als een echte primeur  bekeken.
Omdat het als een pasta wordt aangebracht, heeft tadelakt een zacht, golvend karakter, kan het bochten vormen en is het naadloos. Pigment kan worden toegevoegd om het elke kleur te geven, maar dieprood is traditioneel. Het kan een glanzende of matte afwerking hebben.

BUYSE – 7 GENERATIES PASSIE VOOR KLEUR

De hogere afwerkingsgraad gehanteerd door het familiebedrijf Buyse Paintings, is zeker niet vanzelfsprekend: Buyse bekijkt jouw woning als een blanco canvas, dat structureel en pro-actief rendabel moet onderhouden en afgewerkt.
De familie Buyse heeft reeds 7 generaties ervaring in het inrichten van jouw interieur.

Binnen hun ervaring is jouw accentmuur dus een `piece of cake`
Buyse is als zo altijd op de hoogte van de nieuwste trends en kleuren, geproduceerd door de beste verfproducenten in Europa. Van het Belgische `Boss Paints` tot het Britse `Farrow & Ball`. Buyse Paintings heeft meer dan een passie voor kleur, Buyse leeft samen met kleur,
en evolueert samen met de verfindustrie. Dit alles voor het bereiken van jouw rendabel en optimaal verfresultaat. 

Meer info? 

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR