BUITENSCHILDERWERK

Wil jij ook de buitenkant van jouw woning laten schilderen? Dan ga je natuurlijk voor het meest optimale resultaat en dus de beste kwaliteit.
Hierdoor kan jij rekenen op een mooi en langdurig resultaat dat niet jaarlijks hersteld of opnieuw gedaan moet worden.
Dus wie kan er vanzelfsprekend uw woning beter schilderen dan een schilder met jarenlange ervaring in het buiten-schilderen, meer specifiek gevel-schilderen en de daarbij horende decoratieve technieken.

Indien de volledige buitenkant van jouw woning geschilderd zal moeten worden, betreft dit een grote klus, afhankelijk van de grootte en situering van uw woning, alleenstaand, half open bebouwing enzovoort.  Is het niet jouw volledige woning die toe is aan een nieuwe lik verf, maar bijvoorbeeld alleen uw raamkozijnen, of gevel. Of bestaat jouw gevel uit een specifiek, duurzaam materiaal, houtwerk of beton? Ook deze materialen verdienen een grondig en professioneel onderhoud.

 

HET BELANG VAN BUITENSCHILDERWERK?

Denk jij ook dat een simpele lik verf geen groot effect kan hebben op de staat van jouw woonst? Dan heb jij het helemaal mis.
Goed buitenschilderwerk is een onmisbare vereiste voor iedere gezonde woning.
Verf is namelijk niet alleen een esthetische meerwaarde voor jouw woning. De verf zorgt namelijk voor een goede bescherming van jouw gevel  Ons Belgische klimaat bestaat uit zeer diverse weersomstandigheden. Van een natte onweersbui met harde windstoten tot een  zonnige zomerdag met 32 die direct weer om kan slaan naar regen en misschien zelfs hagel. De gevel van jouw woning krijgt hier zeker en vast wel wat te verduren.

Een woning is in aankoop al een duur genoeg product om niet goed te onderhouden.
Een woning is ook een tijdsintensief project om goed te onderhouden op lange termijn.Waarom dus niet jouw woning helpen en altijd tijdig zorgen voor nieuw buitenschilderwerk.
Goed buitenschilderwerk beschermt de vitale onderdelen van jouw woonst.
Vocht zal miner snel binnendringen in een goed onderhouden woning, zowel als goed onderhouden raamkozijnen minder snel houtrot zullen vertonen en dus langer zullen meegaan.  Een goede bescherming is dus vanzelfsprekend, maar natuurlijk mag het nieuwe jasje van jouw huis ook het oog plezieren.
De buitenkant van jouw woning is het eerste wat mensen van jouw huis zien en is dus van cruciaal belang voor een goede eerste indruk.

Wil jij ook een blinvende positeve indruk nalaten bij vrienden en familie, buren en voorbijgangers?  Door een buitenschilder ondergat jouw woning een ware transformatie. Weg met scheuren in het schilderwerk, rottend hout, afbladderende verf en vergeelde lak.  Laat jouw woning daarom tijdig onder handen nemen door een professionele buitenschilder en geef jouw woning een nieuwe, stralende glimlach. De juiste gevel renovatie maakt van jouw woonst het zonnetje in de buurt.

Een goede buitenschilder zal een heel divers takenpakket kunnen uitvoeren, van deuren schilderen, tot gevel schilderen of kaleien. Het afschuren en herstellen van kozijnen, houten dakkapel, het lakken van jouw garagepoort. Jouw schutting, of schuur of tuinhuisje.  Buyse Paintings  neemt graag al deze taken van jouw over en zorgt voor een duurzaam en langdurig resultaat.

Buyse Paintings geeft jouw al het nodige professioneel advies,
en blijft aan jouw zijde van een uitgebreide voorbereiding tot de daadwerkelijke schilderwerken zelf en de nazorg hiervan.

WANNEER LATEN UITVOEREN?

Let op:
Is het reeds alweer enkele jaren geleden dat uw gevel onder handen werd genomen?
Buitenschilderwerken worden meestal om de 5jaar vernieuwd. De exacte levensduur van buitenschilderwerk verschilt per gebruikte materie en per woning, dus houd daarom zelf zeker een oogje in het zeil.

Waar je zoal op moet letten
Zie je dat de gevel verf poedert, of verfblaasjes vertoont? Of merk je verkleuringen op of houtrot? Dan wacht je beter niet te lang met het inschakelen van een echte professional.

De onderdelen van jouw woonst zijn nu niet alleen extra kwetsbaar, maar er bestaat ook een goede kans dat de beschadigingen groter worden en dan bent jij verder van huis!

 

Wat is de beste periode om buitenschilderwerken te laten uitvoeren?  

Dit heeft vanzelfsprekend te maken met de weersomstandigheden . Niet iedere periode is even gunstig om te schilderen:

Werkt jouw buitenschilder onder een warme temperatuur?
Dan heb je kans dat de verf te snel droogt. En hierdoor streperig wordt, wat een fijne afwerking bezoedeld.

Werkt jouw buitenschilder in te koude of te vochtige omstandigheden?
Dan heeft de verf lang nodig om te drogen.

De beste periode voor jouw buitenschilderwerk te laten uitvoeren ligt nominaal gezien tussen april en oktober aangezien in deze periode de luchtvochtigheid en temperatuur in ons land (België) ideaal zijn voor een buitenschilder. Jouw buitenschilder gaat beter niet aan het werk wanneer het buiten te vochtig is, aangezien jouw buitenschilderwerk dan slecht zal hechten en aldus slechter drogen .

Wil je jouw buitenschilderwerk toch in de winter uitbesteden?

Geen probleem, Buyse Paintings schakelt dan het winter-schilders team in.
Onze vakmannen weten perfect hoe de gebruikte materialen toe te passen in bepaalde weersomstandigheden, van het plamuren van jouw gevel tot een gedetailleerde en fijne afwerking van jouw raamkozijnen of deuren.

Jouw gevel advies op maat?

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR