DE IMPACT VAN JOUW OMGEVING OP JEZELF

Hoe jouw omgeving een impact heeft op jezelf

Jouw huis renoveren is niet alleen een esthetische kwestie,
maar ook een mentale:
Het werd immers reeds meerdere malen op verschillende wetenschappelijke manieren bewezen dat jouw directe omgeving een invloed heeft op jouw algemene prestaties, ideeën en aldus dagelijkse beslissingen.
Dit varieert van vorm en kleur, totaal concept, ruimtelijk inzicht, licht en donker, warm of koud, groot en klein en noem zo maar op.
Natuurlijk is iedereen verschillend. En gelukkig zo ook ieder huis.
Dus waarom niet gaan voor een algemeen, positief stimulerend, interieur? Natuurlijk is dit voor iedereen anders:

EEN KORTE ANALYSE

MAAK EEN KORTE ANALYSE VOOR JEZELF EN JE PARTNER

Kijk naar woningen, structuren, ontwerpen, designs die jouw inspireren. Stel  jezelf simpelweg de vraag: Wat wil ik/Wat willen wij:
Begin aan de hand hiervan en met de nodige documentatie (magazines, natuur-vezels etc) een mood-board te maken:
Neem een stuk karton/papier, en begin met alle dingen die jouw inspireren voor jouw interieur/exterieur hieraan toe te voegen.
Begin bijvoorbeeld met een kleurenpalet.
Zelfs de meest voor de hand liggende kleuren zoals gebroken wit mogen hieraan toegevoegd worden.
Hierna, kijk naar gordijnstoffen, diverse patines, houtsoorten en diverse stalen van items die jouw inspireren.


ENKELE VOORBEELDEN
Sommige mensen wensen een klinische, witte en strakke, fijne afgewerkte Scandinavische look, of een natuurlijk afgewerkte houtstructuur binnenshuis. Omdat dit hen een mentale rust heeft. Hierbij zal het mood-board resultaat op een aantal elementen na, quasi-neutraal zijn in de totaal-combinatie
Anderen vinden in een minimalistische, klinische woonst hun eigen spullen niet meer terug – willen juist dat hun woonst warmte en affectie uitstraalt en een bijhorend warm kleurenpalet bezit. Hierbij zal het mood-board meestal resulteren in een combinatie van diverse en fellere kleuren, stofferingen, tapijtkeuzen en dergelijke meer. Vanzelfsprekend zijn er in dit spectrum oneindig veel mogelijkheden. Vandaar moet je trachten te proberen het in je achterhoofd te houden dat je hier denkt aan het finale resultaat: het totaalconcept van jouw woonst.
Dus durf gerust enkele dingen te schrappen, want “less is more”.

FENG SHUI, BUSINESS of BEIDEN?

Je kan voor allerhande interieur-vormgevingen super divers gaan in professionele ondersteuning voor het uitwerken van een zekere stijl.
Zo zijn er verschillende bekende interieur-designers met allen hun eigen niché-specialisaties waarop je een beroep kan doen: Van designers die specialiseren in, inderdaad, Feng Shui en Oosterse stijlen tot anderen die puur jouw esthetische persoonlijkheid helpen benadrukken of gaan voor de  minimalistische, strakke business-lounge look.


Buyse ondersteund jouw in al deze diverse aspecten. En helpt in jouw zoektocht jouw resultaat te realiseren. Buyse werkt hiervoor samen met architecten, designers en ambachtslieden om jouw wens tot een nette, fijn afgewerkte, realiteit te maken. Verder geven wij door onze jarenlange ervaring in de sector ook kleuradvies voor interieur/exterieur, in samenspraak met de juiste, hiervoor geselecteerde partners.

DE ULTIEME SETTING

JOUW KERK IN HET MIDDEN
Wanneer men spreekt over het mentale/fysieke aspect van een woning begin je altijd eerst bij een jezelf: Een kort, zelf-onderzoek.
Net zoals je zou moeten doen als je een woning koopt, stel jezelf deze 4 vragen:
Waar ben je naar opzoek.
Wat wil je als resultaat,
Wat heb je effectief nodig?
Wat is financieel haalbaar?
In deze vragen, die zeker niet binnen opgegeven volgorde gesteld moeten worden, zit er meestal een algemene deler. Die jij voor jouzelf uitmaakt.

De algemene deler die wij meestal zien terugkomen is dat voor basiselementen in jouw woonst, wat voor stijl je ook beoogt, er veelal wordt teruggevallen op traditionele technieken, iets dat zeer logisch is als mijn kijkt naar praktische uitvoering en kostprijs, en vanzelfsprekend iets waar Buyse Paintings zich in specialiseert:

De lokale, traditionele bouwtechnieken in regio’s over de hele wereld werden voornamelijk ontwikkeld uit praktische noodzaak in een specifiek klimaat: droog of nat, warm en koud, etc.

Pleister- en plamuur technieken werden over het gehele Europese en Noord-Afrikaanse continent ontwikkeld, door lokale natuur elementen te gebruiken als noodzakelijk, en efficiëntie element voor een woning.
Dit “down-to-earth” principe wordt meer en meer terug in moderne bouwstructuren toegepast. Tadelakt, anders bekend als Marokkaanse watervaste stuc, is bv. een eeuwenoud product uitgevonden door de Berbers. Dit product werd/wordt tot op hedendaags heel divers toegepast:
Van drinkbakken op een boerderij tot het indekken van het zwembad van een lokale Sjeik, tot inderdaad bij ons, in de West-Europese hedendaagse douche.
In Vlaanderen is kaleien dan weer een meer bekende vorm van een buitenafwerking die gemaakt werd- en wordt van natuurlijke producten met diverse toepassingen: van boerderijtje tot herenwoonst.

MAAR WAAROM DEZE TECHNIEKEN ALS “GO TO” AANSCHRIJVEN?

Beiden deze voorbeelden en alle producten in het zelfde genre, geven een moderne, en natuurlijke look. Waardoor ze evengoed kunnen inspelen op zowel het strakke als het persoonlijke, warme, aspect van jouw woning.
Verder zijn deze producten meestal toepasbaar en diverse technieken en kleuren. Zoals spatel-technieken, platte borstel technieken met of zonder reliëf, en zoveel meer. Kleurencombinaties zijn eindeloos naargelang jouw smaak en resulteren altijd in een mooi resultaat, juist door de gebruikte materie, dit geld voor de meest uitgesproken kleurcombinaties mogelijk.

Wens je hier meer informatie over? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of een plaatsbezoek.
Buyse, meer dan kleur.

Jouw interieuradvies op maat?

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR