ISOLERENDE VERF: WAAROM EN HOE?

Wat is nu een isolerende verf?

Verf heeft zekere, heel specifieke, beschermende eigenschappen. Een tuinhuis, gevelmuur, een binnenmuur of houten deuren, bijne elke vorm van ondergrond in de bouwsector heeft baat bij een extra verflaag of coating. De verschillen in soorten hiervoor zijn erg groot, varierend van toepassing, soort medium etc. Zo bestaat er krasvaste, of waterafstotende en zelfs hittebestendige verven. Maar een isolerende verf, wat is dat dan? Neen. Het is geen hitte resistente verf, of toch zeker niet specifiek. 

ISOLERENDE GRONDLAGEN (PRIMER)

Verf heeft op zich al isolerende eigenschappen. Hiervoor worden verfproducten immers gedeeltelijk ontwikkeld . Maar waar en hoe komt het woord isoleren hierin terecht. Isoleren is een term die in de verfsector regelmatig wordt gebruikt. Maar hiermee wordt ‘afsluiten’ bedoeld, niet letterlijk, ‘isoleren’ zoals je een “mijn zolder isoleerde” alvorens Gpyroc aan te brengen.

Men bedoelt hiermee, in de verfsector,
het aanbrengen van een grondlaag of primer, die heel specifiek dient om te voorkomen dat vochtvlekken of vuil “doorbloeden” in de eindlaag. Vanzelfsprekend heeft dit dus op zich niks met warmte-isolatie te maken.

Een isolerende grondlaag is een vorm van primer. Deze isoleert in de letterlijke zin van het woord, maar dan tegen vochtvlekken, of sluit bijvoorbeeld een water-gevoelige (vochtige) ondergrond af. Ook kan deze soort verf de finale oppervlakte beschermen tegen doorbloeding van roetvlekken.

HITTE - ISOLERENDE VERF

buyse paintings schilderwerken oudenaarde

Wij raden bijvoorbeeld het gebruik van een isolerende verf aan bij een schouwbrand. Alvorens het her-schilderen van een woonst die een schouwbrand onderging verder aan te vatten, isoleren we eerst het resterende roet, tegen ‘roet-uitbloeding’ in het verdere verfproces.

Of je hebt een alleenstaande buitenmuur, deze zijn gegarandeerd vochtig in fundament, aangezien deze voornamelijk onverwarmd blijven doorheen hun volledige levensduur.
Hiervoor gebruiken we een vocht-isolerende verf. Zodat je geen vochtplekken (doorbloedingen) krijgt.

TECHNISCHE ASPECTEN

Het aanbrengen van isolerende verven is meestal niet evident.. Dit zijn veelal twee-componenten verven en verven die niet makkelijk zijn om aan te brengen, aangezien gebruiksvriendelijkheid ook niet het primaire aspect is van de ontwikkelde verftechnologie.
Daarom laat je dergelijke toepassingen beter uitvoeren op raad van- en door een professional.

Meer info? 

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR