ECO RENOVEREN - MAAR NATUURLIJK

Renoveer verantwoord.

Een korte introductie over verven en dergelijke bouwmaterialen die jezelf, jouw kinderen, en het milieu respecteren.

Eerst en vooral laten we deze lente beginnen met goed nieuws!
Het merendeel van de grote Europese verffabrikanten biedt meer en meer verven aan met een laag VOC-gehalte Dit staat voor: vluchtige, organische, verbindingen.

Deze verfproducenten hun aanbod worden tegenwoordig zelfs al aangevuld met verven en vernis,
voor binnen en buiten, 100% natuurlijk, binnen een steeds uitgestrekter aanbod aan finished en tinten.

het belang van het maken van de juiste keuze wanneer men spreekt over het bekledingsmateriaal van een woning werd reeds in de recente geschiedenis aangetoond. En neen we spreken niet over asbest.. Wel spreken we hier in het bijzonder over verf.

Lood is ondertussen al lang verdwenen uit de verfrekken door de vele schadelijke gevolgen die dergelijke producten hebben op de gezondheid, bijvoorbeeld saturnisme- of loodvergiftiging genoemd.

Waar men niet bij stilstaat is, hoelang loodverven onze huizen hebben vervuild..
Dit is een belangrijk punt, want men spreekt hier over generaties.

Uiteindelijk werden dergelijke verven dan grotendeels vervangen door latex- en acrylverven.
Toen dacht men dit de “holy grail” van verven te zijn.
Maar enkele tientallen jaren verder realiseren we wederom een nieuwe tekortkoming: De onontbeerlijke schade die dit teweeg brengt aan ons milieu. Verf is net zoals tandpasta: Was je een borstel uit onder de kraan, dan gaan al die microvezels rechtstreeks de natuur in.

Verder zijn er enkele ecologische verven die doorheen de evolutie van verf niet zijn ge-evolueert: bijvoorbeeld kalkverf. Kalkverf wordt reeds eeuwen volgens eenzelfde recept gemaakt en toegepast.

DE VERANTWOORDE OPTIES:

 

Hieruit kunnen we dus opmaken dat er een traditioneel, en beter product is, waar de markt zich nu ook naar begint aan te passen.
Ondertussen zijn reeds een grote hoeveelheid varianten van diverse producten beschikbaar, Kalkverven zijn hier een goed voorbeeld van:
Denk bijvoorbeeld aan een afwasbare kalkverf voor gebruik in keuken en badkamer, evengoed als de beschikbaarheid van een groot aanbod verven voor binnen en buiten gebruik. En dit is maar 1 product..!

TIJD IS EEN BEPALENDE FACTOR..

 

Vandaag bevatten de traditionele acryl-dispersies – zelfs  degene op waterbasis- nog steeds veel producten die enorm schadelijk zijn voor gezondheid en milieu.

Sinds 2007 zijn Europese normen van kracht om de schadelijke effecten ervan in te lijsten en zodoende aanzienlijk te beperken.
Sinds 2010 moeten de fabrikanten zich houden aan een gehalte van minder dan 30g VOC per liter.

Wat zijn VOC’s (Vluchtige organische verbindingen):
Deze bevinden zich voornamelijk in de lucht onder de vorm van dampen en/of gassen, die zijn samengesteld uit koolstof en andere giftige elementen zoals zwavel, waterstof, of bijvoorbeeld halogenen e.d.

Daarom biedt Team Buyse sinds kort een nieuw aanbod aan natuurlijke verven aan.
Los van de traditionele kalkverven heeft Team Buyse een product voor iedere praktische toepassing.

Meer informatie over Zero Impact renoveren?


EEN
ECO-VERANTWOORDE RENOVATIE?

JOUW OFFERTE ►