GEVEL OF INTERIEUR-RENOVATIE? - DENK ECO - DENK KALK

Tijd om uw interieur te schilderen?
Uw gevels aan renovatie toe?

Kies voor een natuurlijk materiaal:

‘Kaleien’ of kalkverven werd historisch reeds eeuwen gebruikt voor het helpen isoleren van West-Europese hoeves.
In oorsprong komt kalkverven dus van echte landarbeiders.
Boeren, die seizoengebonden hun woning jaarlijks zelf verfden met een kalklaag. Deze kalklaag, ook wel kalei, genoemd, werd op regelmatige wijze toegepast bij het onderhouden van een hoeve om schimmels, vocht en dergelijke te vermijden.

Het aanbrengen van een dergelijke kalklaag werd door deze landarbeiders ‘kaleien’ genoemd. Kaleien is  een verf-techniek die ontstond uit praktische en economische overwegingen. Maar is ondertussen uitgegroeid tot een begeerd materiaal en techniek voor de afwerking van landelijke woningen, die door de eeuwen heen enkel en alleen maar verfijnder en op diverse manieren wordt toegepast in de bouwkunde en architectuur. Vandaag is dit een product dat een grote populariteit geniet. Dit door de vochtwerende eigenschappen in combinatie met esthetische kwaliteiten. Deze verftechniek kan immers worden afgewerkt met- of zonder korrel, met lichte borstelstreep of niet en dergelijke meer.
Het is dus niet alleen zeer oud, zeer praktisch maar ook ‘customisable’ én toepasbaar binnen & buiten!

TOEPASSINGEN

 

Kaleien kan op zeer diverse manieren worden toegepast op zowel binnenmuren als gevels. Dit zowel bij nieuwbouw)- woningen als bij gevel-renovaties, maar dus ook bij bijvoorbeeld historisch beschermde woningen. over bescherming gesproken, kaleien creëert een natuurlijke beschermlaag voor jouw buitengevel tegen invloeden van buitenaf; zoals roetvorming, zure regen en neerslag.

Maar deze techniek staat ook bekend om gebruikt te worden puur voor de rustieke schoonheid van deze verftechniek.
Kalkverf wordt al zo zeer veel gebruikt voor de afwerking van historische, rustieke woningen zoals boerderijen, villa’s en zelfs kastelen, maar ook moderne gebouwen en lintbebouwing.
De gemiddelde persoon kan moeilijk het verschil zien tussen een verdunde kalkverf of een gevel die volledig in gebroken witte acrylaat is gezet. Dit om aan te tonen hoe divers de toepassingen van dit product zijn.
Kalei geeft de gevel een warme uitstraling van een oude levendige gekalkte buitenmuur. Het is dus ideal om een woning te herwerken, of accenten te leggen. Dankzij een eindeloos kleurenpalet, kan al zo zelf de kleur van de kalei-verf worden gekozen in samenspraak met de schilder.

ENKELE VOORDELEN

 

Kalei laat zich ideaal plaatsen op nieuw en bestaand metselwerk in betonsteen, klassieke poreuze baksteen, en cement. Maar ook reeds behandelde muren en bepleistering, mits beiden in goede staat verkeren kan kalkverf op worden toegepast, dit vanzelfsprekend met een goede voorbereiding van de ondergrond, maar doorvoor heb je Team Buyse: Bestaande verflagen dienen eerst verwijderd te worden. Er moet wel opgelet worden met ondergronden, oude verflagen e.d. die met hars-gebaseerde producten werden geschilderd.
Eén van de grote voordelen van kleiverf is dat de ondergrond gedeeltelijk zichtbaar blijft maar er door het aanbrengen van de verf er veel kleine oneffenheden worden wegwerkt.
Een afwerking in kalei geeft jouw villa, of interieur rustiek en tijdloos, charmant karakter.


EEN KWALITATIEVE RENOVATIE?

JOUW OFFERTE ►