RENOVEREN - DYI OF PRO?

Tijd om uw woning te schilderen? Zijn de gevels aan renovatie toe?
Of wilt u simpelweg de deuren geschilderd zien?

Dit laat 2 keuzes open; u renoveert zelf, of u laat een vakman de renovatie en schilderwerken uitvoeren.
In deze blog leren we meer over: DYI of pro?

DYI OF PRO?

 

Zelf doen of uitbesteden?

Een eigen renovatie uitvoeren lijkt, en begint, altijd simpel. Maar veelal wordt er vergeten om eigen ambacht te vergelijken met het ambacht van een echt pro.

Denk hierbij ook aan je woning. Wenst u een ‘basic’ afwerkingsgraad of een strak uitgelijnd interieur zonder dat u zelf enige moeite hoeft te doen?
De kans dat uw eigen schilderwerk even goed zal zijn is hierbij niet groot.
En los daarvan kent schilderwerk uitbesteden veel voordelen.

We zetten er een aantal op een rij:

ENKELE VOORDELEN

 

 • Security: Een professionele schilder werkt dagelijks op hoogte met een ladder of stelling. De schilder is dus geoefend in het werken op hoogte. Iets dat de meesten onder ons zelf niet kunnen zeggen. Dus zelf renoveren is zeker niet altijd een veilig idee.
  Verder wordt er in de bouwsector en verfindustrie heel wat ongevallen veroorzaakt door het gebruik van chemische middelen zoals verfverdunners als white spirit, maar ook de verven en lakken zelf.
 • Tijdbesparend:
  Een goede schilder werkt meestal niet alleen dubbel zo snel.
  Maar doet in deze tijd het werk ook beter.
  Bekijk het ook niet als een kleine klus. Het schilderen van een woning  gebeurt meestal niet op 1 dag:
  Alles wordt eerst geplamuurd en fijn opgeschuurd. Hierna afgeplakt en geprimed. Pas dan komen de 2 of 3 afwerkingslagen in het spel.
  Een goede vakman doet dit ‘all day- every day’ en dit genegeerd een grotere efficiëntie en kwaliteit voor de uit te voeren werken.
  Alleen deze dingen kunnen al een hoop tijd besparen, denk nu nog aan het afplakken van meubilair, het opruimen van alle rommel etc en een vakman inhuren klinkt al een pak efficiënter dan alles zelf aan te pakken.
 • Bouwtechnische/ verf-technische kennis:
  Welke materialen horen waar thuis. Hoe worden materialen en technieken toegepast. Welk materiaal hoort op welke ondergrond. Of op welke ondergronden kan je bepaalde verven wel- of niet gebruiken.
  Verf is duur en continu on ontwikkeling. Laat je dus adviseren door een vakman om onnodige kosten en ongewenste resultaten (extra werk) uit te sparen. Team Buyse is altijd bekend met de nieuwste trends en toepassingen hiervan in de verfsector. Los daarvan beschikt een goede schilder over een grondige basiskennis van bindmiddelen en drogingswijzen en wat wel en niet te doen/kopen.

 

 • Garantie:
  Een professional werkt met hoogwaardige materialen, zorgt voor een hoogwaardige strakke afwerking van het schilderwerk zonder enige beschadigingen en biedt een garantie van enkele aantal jaren onder bepaalde voorwaarden.

 

Kortom, besteedt schilderwerk uit. Het bespaard tijd en op de langere termijn geld. Aangezien je investeert in kwalitatieve materialen en afwerking.
Verder kan je onder bepaalde voorwaarden genieten van het 6% btw tarief..


EEN KWALITATIEVE RENOVATIE?

JOUW OFFERTE ►