ZERO-IMPACT RENOVATIE? DAT KAN!

 

 

In de bouwsector zijn er ondertussen reeds een groot aanbod bouwmaterialen beschikbaar die het milieu grondig respecteren.
Dit geldt ook voor de schilder- en renovatie-sector. En neen, we spreken niet enkel over gerecycleerd hout: 

Lood  is reeds enkele tientallen jaren verdwenen uit de verfrekken en dit door de veel te laat achterhaalde schadelijke gevolgen voor de gezondheid (saturnisme) en vanzelfsprekend het milieu. Maar hoelang heeft lood woningen vervuild?
Dit toont aan dat men beter vroeg genoeg de juiste keuze maakt qua bouwmaterialen . En in het bijzonder wanneer men spreekt over verf.

JOUW GEZONDHEID - JOUW TOEKOMST

 

Buyse heeft altijd de missie om uw woning of bedrijfspand af te werken in een langdurig en kwalitatief resultaat, dit kan ook met volledig ecologische verven.

Maar waarom ecologisch verven? Hieronder een korte uitleg waarom u beter ecologisch renoveert:

Vandaag bevatten de traditionele verven, ook degenen op waterbasis, nog steeds producten die schadelijk zijn voor het milieu, maar al zo nog belangrijker onze eigen  gezondheid.
Er zijn sinds 2007 Europese normen van kracht om de schadelijke effecten van verfproducten  aanzienlijk te beperken.
Sinds 2010 moeten de fabrikanten zich houden aan een gehalte van minder dan 30g VOC (Vluchtige organische verbindingen) per liter verf.

De VOC’s bevinden zich in de lucht onder de vorm van dampen & gassen die zijn samengesteld uit koolstof en andere elementen zoals, waterstof, zwavel, halogenen etc.
Deze VOC’s zijn niet enkel terug te vinden in verf, maar ook in dagdagelijkse producten die we allen gebruiken zoals inkten, brandstoffen, cosmetica etc.
Deze VOC verdampen in de lucht op kamertemperatuur en kunnen gedurende jaren actief blijven..

ENKELE VOORDELEN:

 

  • De muren ademen beter net zoals bij bijvoorbeeld een kalkverf, een woning kan direct betrokken worden na uitvoering van de schilderwerken.
  • De woning hoeft bij gebruik van eco verven niet  uitgebreid verlucht/geventileerd worden zoals wordt aangeraden bij gebruik van acrylaat-verven.
  • U helpt u mee aan het bouwen van een betere toekomst, cliché maar waar!


EEN ZERO IMPACT RENOVATIE?

JOUW OFFERTE ►