EEN ECO-RENOVATIE? TIPS & TRICKS


Er zijn zoveel verschillende soorten verven dat men al snel geneigd is voor traditionele verven te kiezen: dispersie-verven of lakken.

Wat hier meestal uit het oog word verloren is dat de eco-varianten in de verfsector tegenwoordig van een ongelofelijke kwaliteit zijn:

Dit zijn natuurverven op basis van natuurlijke ingrediënten zoals kalk, leem, en mineralen.

Hieronder een opsomming waarom een natuurverf niet meer weg te denken is: Voor iedere situatie is er een natuurverf die hierbij past.

 

MINERALE EN SILICAATVERVEN

 

DE LEEFRUIMTE

Silicaat-verven bieden een zeer kwalitatieve, en resistente verflaag en worden daarom zowel binnen- als buitenshuis gebruikt. Silicaat-verven zullen zonder luchtdoorlatendheid te beperken, zich zeer goed hechten met de ondergrond. Een ander pluspunt van silicaat-verven is dat deze weinig tot niet vergelen en door de schimmelwerende eigenschappen, één van de populairste natuurverven is.

KALK EN KALEI VERVEN:

Kalk wordt al eeuwenlang gebruikt voor de hygiënische kwaliteiten: deze verf absorbeert / filtert effectief de lucht en laat de muren op een zeer natuurlijke, optimale manier ademen. Mensen met stof-allergieën profiteren ervan dat de kalk zich kan binden met schadelijke stoffen in de lucht. Door deze positieve eigenschappen wordt kalk reeds eeuwen gebruikt voor een mooi, ademend interieur van jouw woning.

NATUURLIJKE PIGMENTEN

Natuurlijk pigment zijn zuivere natuurlijke stoffen die worden gebruikt als pigment. Deze worden reeds honderden jaren gebruikt, niet alleen in woningen maar ook in de schilderkunst: Enkele voorbeelden hiervan zijn  krijt, aarde, steengruis e.d.

Als bindmiddel om deze natuurlijke elementen samen te voegen worden witte lijm en cellulose gebruikt. Water wordt gebruikt als oplosmiddel. De verven bevatten geen enkele bekende chemicaliën die allergische reacties uitlokken. Om natuurlijke pigmenten te gebruiken en een mooi resultaat te garanderen is het aangeraden zekere ervaring te hebben. Een goed, vakkundig schildersbedrijf is dus zeker wel aangeraden.

Een renovatie met aandacht voor het milieu is tegenwoordig ook gewoon niet meer weg te denken. Door de klimaatsverandering kan de eco-renovatie alleen maar woorden aangemoedigd.

[/vc_custom_heading]

 

Jouw offerte voor jouw interieur?

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR