GEVEL RENOVATIE? TIPS & TRICKS

De leefruimte:

In hedendaagse interieurs gaat met voor veel licht, al dan niet contrastrijk geaccentueerd.

Licht als uitgangspunt, vind men terug in een zeer divers aantal toepassingen voor het interieur, van lichte gordijnen, tot licht hout en natuuraccenten. Laten we dit eens bekijken vanuit het verf perspectief:

 

LEEFRUIMTE: KLEURENCOMBINATIES

  

DE LEEFRUIMTE

Hoe licht kleuren beïnvloedt Ontdek hoe je de juiste kleuren kiest voor je nieuwe huis, afhankelijk van het type licht in je kamer. Er wijn zeer veel factoren die het licht in een woonkamer beïnvloeden;
Het tijdstip van de dag, ligging van de kamer, en of er kunstmatig licht of daglicht is? Als je net in een nieuw huis bent ingetrokken en over de verfkleuren aan het dubben bent, denk hierover na: al deze kleine factoren hebben invloed op hoe een kleur eruitziet op je muur.

KLEURKEUZE:

Ochtendlicht:

Kenmerkend is dat ochtendlicht bij zonsopgang een vleugje paars te zien is, dat tijdens de ochtend naar blauw evolueert. Hierdoor vertonen kamers waar ochtendlicht binnenvalt de meeste kleurvariatie’s in zonlicht doorheen de loop van een dag. Als je op ieder moment van de dag je kamer optimaal wilt verf dan de donkerste muur als een accentmuur, in een lichtblauw of lichtgroene tint. Hierdoor komt de kamer tot leven door het ochtendlicht en zal deze in de namiddag licht en fris aanvoelen.

Zonlicht:

Indien er over de gehele dag natuurlijk zonlicht binnenvalt is bijna elke kleur is geschikt. Om zeker te zijn kan je de tonaliteit drukken met een lichte openging van de lichtgroene of blauwe verf. Enkele druppels volstaan om de woning to een geheel te brengen. Voor een zonnig effect, kunnen er gouden tinten worden gebruikt, en koele, lichte tinten zullen voor een rustieke, koele sfeer zorgen.

Late middagzon:

In deze kamers is het meestal in de ochtend koeler en warmt de kamer later op de dag op. 
Koelere, witte, gebroken tinten zoals grijstinten met blauwe ondertonen voelen tochtend’s warm, middags fris en avonds licht aan. Indien gewenst kan dit worden aangevuld met zonnige ondertonen en accessoires die al zo een uitnodigende en frisse look creëren

HET SCHILDEREN:

 

Jouw offerte voor jouw interieur?

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR