GEVEL RENOVATIE? TIPS & TRICKS

De gevel: Iedereen heeft er één, maar weinig mensen beschermen, behandelen en onderhouden deze gevel zoals het écht moet:

JOUW GEVEL SCHILDEREN:

  

DE GEVEL, ONDERVERDEELD IN ESSENTIËLE STAPPEN:

Eerst en vooral wordt de gevel gereinigd alvorens ook maar enige vorm van renovatie te beginnen, dit wordt gedaan met water, onder hoge druk.

Let op: 

Nooit teveel druk gebruiken, want dan komen er dingen los die niet los hadden hoeven zijn.
Het afspuiten van de gevel is bedoeld om loszittende delen weg te spuiten, en alzo de gevel klaar te zetten voor de nieuwe lagen verf of kalei.

KLEURKEUZE:

Bij jouw gevel zijn er een aantal factoren waarmee rekening moet gehouden worden inzage kleurkeuze.

Bijvoorbeeld, om te beginnen: materiaalkeuze. Dit kan een gevel-bepleistering met crepi zijn, of een acrylaat verfsysteem of een natuurlijkere, regionale traditionele oplossing, en Buyse’s favoriete keuze: Kalei.

Hierna moet je natuurlijk de verkleuring van het gebruikte verfsysteem analyseren alvorens enige uitvoering te plannen. Neem ook in acht dat donkere kleuren, zoals wijnrood, zwart, donkergrijs en dergelijke, sneller verkleuren in direct zonlicht en alzo sneller zullen vergelen. Lichte kleuren zijn dus aan te raden.

HET SCHILDEREN:

FOTO: VÓÓR BUYSE – NÁ BUYSE

Het schilderen gebeurt meestal in een 3-lagen verfsysteem, tenzij anders bepaald door jouw bouwheer of architect.

 

DE 1STE LAAG VERF

gebeurt met een primer, of met andere woorden een hechtings-verf.
Deze verf zorgt ervoor dat de gevel de volgende verflagen consistent opneemt met een zekere egaliteit, en het 3-lagen verfsysteem een zeer goede hechting biedt voor een langdurig resultaat.

DE 2DE VERFLAAG:

Is vanzelfsprekend een tussenlaag: deze laag komt op de primer en zal de gevel er al zo goed als nieuw laten uitzien. De 2de laag moet je eigenlijk bekijken als de primer-laag voor de afwerkingslaag, evenals de laag die kleurdiepte garandeert.

DE 2DE VERFLAAG:

Maar zo goed als nieuw is niet goed genoeg; daarom werkt Buyse met een 3de afwerkingslaag, dit om kleurdiepte en kleur-egaliteit te garanderen,  verder om het 3 lagen verfsysteem een ultieme dekkracht te geven en de kwaliteit hiervan langdurig te garanderen.

 

Verder zijn er natuurlijk ook de diverse andere elementen, het hekken van jouw woning, de ramen en deuren, houten terras etc. Al deze items vergen een vakkundigheid voor langdurig resultaat. Meer info:

 

JOUW GEVEL SCHILDEREN?

JE KAN HET ZELF


MAAR EEN PRO DOET HET BETER!

 

Jouw offerte voor jouw gevel?

KLIK HIER!
Schildersbedrijf BUYSE PAINTINGS houtwerk kaleien schilder oudenaarde deinze merelbeke kleur kleuren

MEER DAN KLEUR