IN DETAIL - HOE KLEUREN COMBINEREN IN EEN INTERIEUR:

Een kleurencombinatie voor een interieur biedt eindeloze mogelijkheden. Daarom lijsten we onderstaand even op hoe de ultieme keuze te maken voor jouw droom-interieur.

TONALITEIT? TOON OP TOON 

Toon-op-toon: Dit wil zeggen kleurtinten met eenzelfde kleurtoon, maar opgemengd met een andere hoeveelheid wit. Dergelijke combinatie van kleuren is ideaal om subtiele kleurencombinaties in een interieur jouw woning op een zeer genuanceerde manier te accentueren. Onderstaand een foto waar bijvoorbeeld een lichtbruine kalkverf werd gebruikt om verschillende beige kleurschakeringen in het interieur aan te brengen, tot zelfs bijna gebroken wit zelf.
Wil je dergelijk resultaat? Samen met Team Buyse en onze collectie kleurstalen kunnen we alle dergelijke ton-sur-ton verfkleuren gemakkelijk terugvinden.

HARMONIEUZE VERFKLEUREN COMBINEREN:

 

Harmonie in kleur, net zoals in klank, bestaat uit een combinatie van kleuren die jouw persoonlijkheid en die van je woonst uitdrukken, en al zo in combinatie een rustige en ontspannen sfeer benadrukken.

Harmonieuze kleuren zijn kleuren die natuurlijk goed samengaan.
Maar dit houdt niet tegen dat zelfs bij dergelijk kleurgebruik het resultaat geneutraliseerd zal moeten worden en daarom worden er veelal ook enkele muren in neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart geschilderd.
Wie van veel flamboyant kleurgebruik houdt, kan de keuze maken om verschillende harmonieuze kleurenreeksen met elkaar te combineren, zie onderstaand beide keukens van eenzelfde interieur:

CONTRASTERENDE VERFKLEUREN COMBINEREN

 

Contrasterende kleuren liggen recht tegenover elkaar en worden complementaire kleuren genoemd.
De tegenstelling van deze kleuren zorgen voor een bijna uitgebalanceerde evenwichtigheid.
(complementair = tegenovergesteld)
Door bijvoorbeeld twee dergelijk contrasterende verfkleuren met elkaar in combinatie te gebruiken, worden beide kleuren versterkt.
Dit is een academische manier van kleuren combineren dat meestal terugkomt in grote bouwprojecten aangezien dergelijke contrasterende kleuren het best tot hun recht  komen in grote ruimten.

Maar als particulier kan je natuurlijk gewoon werken met accenten of volledige contrastmuur.
Onderstaande fotos tonen een klassieke hoeve die buiten in rode kalkverf werd geschilderd, en binnenin werd geaccentueerd met de bij na tegenovergestelde kleur van dit rood, dit geval een warm, maar bijna khaki, lichtgroen.

ZERO-IMPACT
RENOVEREN?

JOUW VRIJBLIJVEND ADVIES/OFFERTE ►